Dalo by se popsat mnoha slovy, co se mi při pohledu na Kenseie vybavilo.
Dalo by se to ale popsat i jednoduše. Vzpomínky. Velmi pěkné. Koneckonců jsem ho viděla vyrůstat.
Snažila jsem se neponořit do nich příliš hluboko, ale nakonec jsem je nechala volně plynou. Kdo ví, jestli jsem se zamyslela na pár vteřin nebo na pár minut.
Když Kayato dorazil, trochu jsem sebou trhla a otočila jsem pohled k němu. Na tváři mi chvíli hrál nostalgický úsměv. Potom, co jsem viděla, jsem si byla téměř jistá, že se vrátí k nám. Ať dělal, co chtěl, vzpomínky se zahodit nedaly.
"Ano, zde začneme," prohodila jsem Kayatovým směrem a v té chvíli už jsem mu věnovala plnou pozornost. "Stojím sice na vodě, ale jak už bylo řečeno. Začínáme s chůzí po stromech."
Na chvíli jsem se odmlčela a přešla ke stromu. Pomalu jsem po něm vyšla, dokud jsem se nepostavila na špičku. Naučit se udržet rovnováhu trvalo déle než dobu, po kterou budeme v Kamenné. Naučit se chodit po stromech mohlo trvat den a mohlo trvat týden, to už bylo přijatelné.
"Ki Nobori no Shugyō," seskočila jsem i z té výšky na zem, dotkla se jí a znovu jsem se postavila. "To je název tréninku, který máte nyní podstoupit. Naučí vás udržet se na tomto povrchu. Základy už máte z Akademie. Nyní jen přidáte správné množství chakry. Odhadnout jej musí každý sám, v tom není možné pomoct."
Přešla jsem blíž k nim. Vlastně jsem mluvila jen ke Kayatovi, Yukio už toto měl znát. Ale zopakovat si to neuškodí.
"Ale mohu vám poradit. Rozběhnete se proti stromu. Zvýšením rychlosti docílíte lepších výsledků. Vyběhnout nahoru se vám ale ani v rychlosti nepodaří, dokud nedokážete pořádně koncentrovat chakru, jak jsem již říkala. Soustředíte ji do nohou, ale opatrně. Pokud jí bude moc, kůra se prolomí. Pokud jí bude málo, neudržíte se a spadnete. Je to jedna z nejdůležitějších dovedností shinobiho. Každý z nás si tímhle tréninkem musel projít a po tomhle vás čekají ještě dva," jemně jsem se pousmála. "A nakonec techniky, které si sami vyberete."
Stále jsem mluvila v množném čísle, i když Yukio už mnoho z toho znal.
Přítomnost správce cvičiště mne mile překvapila.
Kývla jsem na znamení pozdravu a vyslechla si jeho nabídku.
"Velmi děkuji. Vážíme si pohostinnosti Kamenné," pohledem jsem se vrátila ke Kayatovi, abych zjistila, jestli už začal s tréninkem či ne.
"Děkuji vám," pokračovala jsem po chvíli. "Je to pozorné, ale obávám se, že prozatím bychom vás nudili. To, co trénují, jsou základní dovednosti. Pokud bych ale něco potřebovala, ráda vaší nabídky využiji."