Po dlouhé chvilce jsem dojedla vynikající Ramen a rozhodla jsem se, že s plným žaludkem se mi nechce nic dělat, zpacifikovala jsem misku a zbytky, které mi zbyly. Prostě jsem je odnesla do nejbližšího koše a šla jsem si sednout zpátky na lavičku. Zaštrachala jsem v pravé kapse a vytáhla jsem jeden ze dvou svitků, které jsem u sebe měla. Chtěla jsem se toho dozvědět, co možná nejvíce, takže jsem musela studovat a studovat. Rozevřela jsem tedy svitek a dala se do čtení.
Iryō Ninjutsu, neboli lékařské techniky je určitá skupina ninjutsu, která se zabývá léčením a stejně tak jako manipulací vlastního či cizího těla. Ti, kteří si zvolí tuto cestu, potřebují bezpodmínečně výbornou a precizní kontrolu chakry, tak jako dobrou znalost anatomie, léčivých bylin, jedů a dalších potřebných věcí v tomto oboru.
Znalost lékařských technik se dá využít ve velmi širokém rozmezí. Příkladem je základní léčení, tvoření jedů, ale dokonce i chakra skalpelu, který je schopen vytvořit vnitřní zranění bez vnějšího poškození těla. Lékařské ninjutsu jako takové může být tedy použito i pro útok. Příkladem je i brutální síla, kterou medici ovládají.
Lékařští ninjové jsou nejdůležitější součástí týmu. Řídí se třemi důležitými pravidly:
1. Dokud medik dýchá, nikdy nevzdá léčení svých druhů.
2. Medik se nikdy nezapojuje do samotného boje.
3. Medik je posledním členem týmu, který umírá, je-li skupina napadena.
Toto jsou 3 základní pravidla, kterými se musí řídit každý medik a navíc jsou tu i jistá doporučení. Všem medikům, kteří budou posíláni do boje, se vysoce doporučuje dokonalá schopnost uhýbání. Pokud není medik zraněn, znamená to pro celou skupinu naději. Avšak pokud medik umírá jako první, je ve většině případů skupina odsouzená k smrti.
Srolovala jsem svitek a polkla na prázdno. Já a tak dobrý ninja? A ještě v boji? Ale já přece nechtěla jít do boje, chtěla jsem pomáhat lidem, tak jak medikové pomohli mému dědečkovi... A bylo tu tolik využití... Co jsem si měla vybrat? A budu toho vůbec schopná? Všechno to vypadalo opravdu skvěle, ale dokážu to?
Po chvíli oddávání se zoufalství jsem zatřásla hlavou a s ohněm v očích jsem si usmyslela, že to dokážu, ať se děje, co se děje! A první krok k tomu, bude navštívit někoho v nemocnici, tam přece medikové jsou. Takže tam započnu svou dlouhou pouť jako medik!
Doslova jsem vyskočila z lavičky a rozběhla jsem se směrem k nemocnici.
Přesun.