"S tím jsem počítala," přikývla jsem na Kayatova slova. "Svitek na tu techniku mám s sebou a nejen ten. Vzala jsem i Katon: Housenka no Jutsu. I to je zajímavá dovednost vzhledem k ohni, nemyslíš?"
Nadhodila jsem jemný úsměv.
"Ale jak jsem řekla. Techniky až po tréninku chůze po stromech a vodě. Když to půjde, tak uvidím, že si je zasloužíš umět."
A já rozhodně věřila, že to půjde.
"Yukio, proč nemůžeš?" trochu jsem přimhouřila oči.
Měla jsem nepříjemný pocit, že mi ohledně jeho tréninku něco uniklo. Zřejmě jsem předtím byla pryč příliš dlouho a věnovala svému týmu příliš málo času.
A pak se ozval Kensei a já od Yukia přesunula pohled k němu.
Jeho slova mnou otřásla. Doufala jsem, že tvrdý trénink z něj udělá shinobiho. Ne nukenina.
"Člen týmu vždy poslouchá velitele. A já tě znala jako člověka, který vždy dřel. Teď odmítáš?" nadechla jsem se, abych pokračovala, ale on odešel. Můj pohled se v tu chvíli změnil.
"Asi jsem někde udělala chybu..." jako kdybych mluvila sama pro sebe. Musel ve mě vidět tu mladou, hloupou holku, která si vzala do výchovy ještě mladšího chlapce. Rozhodla se o něj starat, aby si dokázala, že už se umí postarat sama o sebe. Hrála si na boha a zřejmě udělala tisíc chyb. A jakmile dospěla, už pro něj nebyla nikdo.
"Nemohu dovolit, aby tu nastaly komplikace. Ani ty nejmenší."
Skousla jsem spodní ret a povzdechla.
Jinak to nejde... Ponese dopis Hokage. A po dnešním dnu už se do Kamenné nevrátí.
Nemohla jsem s tím nic udělat. Po předchozím incidentu jsem si nemohla dovolit, aby se tu něco stalo. A potom, jak na mě poslední dobou už tolikrát vystartoval, jsem ho přestala poznávat. A přestávala jsem tím věřit, že jsem měla na to dávat určovat cíle malému děcku.
Ach, byla jsem ještě sama dítě, když jsem ho začala vychovávat.
"Co jsem udělala špatně?"
Na chvíli jsem zavřela oči.
Trvalo jen pár vteřin než jsem se na ně odhodlaně zadívala.
"Yosh!" nasadila jsem falešný, od upřímného téměř nerozeznatelný, veselý úsměv. "Chcete začít chůzí po stromech či po vodě?"