Toshio Tessha
,, Asi to budem musieť trocha postrčiť pretože očividne nechápe čo mu chcem vraziť do hlavy."
Povzdychol si Toshio keď si vypočul jeho slová a zbadal ako jednoducho, prosto odchádza, akoby sa nič neudialo. Liezlo mu to na nervy a tak len zavrel oči a zmizol. Shuichi nebol tak ďaleko a tak ho našiel ľahko. Len sa pred ním zjavil.
,, Tak ty si myslíš, že troska čo? Ty si myslíš, že ti bolo ukrivdené a, že my sme ti zobrali tvoj život?"
Spýtal sa ho dosť ostrým tónom a hoc aj cez piesočnú obranu do neho riadne strčil tak aby skončil pri stene. Nemal mu v úmysle ubližovať, ale nemal k tomu ďaleko.
,, Za prvé nikto ťa do toho nenútil. Všetko bolo na báze dobrovoľnosti ak by sa nik neprihlásil nikoho by nevybrali."
Zdôraznil a priblížil sa k nemu a bol schopný zabrániť mu v pohybe ak to bude nutné.
,, Možno to nevieš, ale sme rodina. Rodina tvorená dvoma klanmi. Klanmi, ktoré nemali sebe rovného pokiaľ neskrížili zbrane proti sebe. Ale ani v tú noc keď sme proti sebe bojovali ani jeden neustúpil. A chceš mi povedať, že teba položí na kolená jedné chlpaté čudo čo sme do teba vrazili?"
Zasmial sa a len neveriacky pokrútil hlavou. Pokojne sa mu díval do očí bez jedinej výčitky. Nikdy mu to nerobilo problém.
,, Mal som rodinu, mal som priateľov, mal som slávu, postavenie a moc, ktorá bola legendárna. No už ako dieťa som si uvedomoval, že s veľkou mocou prichádza veľká zodpovednosť. To čo sa vo mne schovávalo bolo tak mocné, že ani jeden člen klanu sa neopovážil ma trénovať, pretože nik netuši ani čo len dokážem."
Zdôraznil a nemal v pláne ho pustiť k slovu, nie kým neskončí on.
,, Celý svoj život som pred svetom skrýval a popiera čo v skutočnosti dokážem a našiel som si iné sféry schopností, ktoré som mohol použiť k ochrane vesnice ako mi to do hlavy neustále vštepovali dookola. A dokázal som to. Bol som jeden z mála, ktorý sa na rebríčku ANBU dostal takmer na vrchol, ale vieš ako to býva. Čím vyšší vzostup tým väčší pád. Poviem ti takú malú historku kým ma ešte počúvaš bez toho aby som ti to zbraňou vyryl na chrbát."
Podpichol ho a dúfal, že aspoň teraz začne počúvať.
,, Bol som na vrchole svojich schopností. Tie svoje skutočné som dokonca zapieral ako som ti spomínal. Mal som všetko na čo si len spomenieš. A dostal som jednoduchú misiu. Obsadiť jeden hrad, jeden jediný, ktorý mal byť prázdny. Velil som dvom jednotkám v ktorých som mal svojich priateľov a keby som ich, ale aj vlastnú priateľku. Doviedol som ich tam. Žiaden senzibil neodhalil nič, no keď sme vstúpili do hradu z každej strane na nás vykúkalo tisíce očí. A v tom momente som vedel, že ani moja pýcha, ani hrdosť klanu a ani sláva mi stačiť nebudú a ja zomriem. Celú noc sme bojovali do posledného dychu. Tú noc moje schopnosti dosiahli maxima, ale každou chvíľou zomierali moji najbližší. Jeden po druhom až padli všetci, pretože som ich nedokázal ochrániť. A v záchvate šialenstva som zrovnal zo zemou oblasť niekoľkých kilometrov. "
Porozprával mu Toshio svoju najťažšiu noc v živote.
,,Viac mŕtvy ako živý, viac duch ako človek som sa vracal bez duše po rovnakej ceste. Celý mesiac mi trvalo kým som sa na pokraji smrti vrátil do Sunagakure no Sato. A celý presiaknutý krvou som padol do náručia svojich rodičov. Vediac, že tú noc som stratil všetko. Ty si prišiel za jednu noc o rodinu."
Pripomenul mu riadne Toshio.
,,Lenže ja som za noc prišiel o priateľov, o lásku, o slávy, pýchu, moc a postavenie. Všetko čo predstavoval svetu známy klan Tessha. Môj život stratil zmysel tak veľmi, že keby som mohol zabijem sa sám. Ale stojím tu. Stojím tu stále pretože viem odkiaľ pochádzam a viem kým som."
Doplnil a ešte raz do neho riadne strčil aby sa zobudil.
,,Prestaň zo seba robiť chudáka a trosku. Hoc zavrhli ťa, ale stále si môžeš hovoriť členom klanu Suna. Člen klanu, ktorý je symbolom vesnice a po ktorom je vesnica pomenovaná. Klan, ktorý nemáme v Zemi Vetra sebe rovného. Klan, ktorý zastavil pýchu a moc klanu Tessha. A chceš mi povedať, že ty si čierna ovca? Že nedokážeš to čo ostatní?
Dali sme do teba to stvorenie a to neznamená, že si obeť. To znamená, že môžeš byť pýchou klanu a niekým, kto raz prevezme moje miesto. Niekto komu podám ruku a uznám ako sebe rovného. A ak ťa v rannom detstve klan Suna nenaučil našu filozofiu tak ver, že ju do teba zarazím vlastno ručne ak je to potreba. Nechcem to robiť, ale inak ako krvou si to nezapamätáš."
Dopovedal a dúfal, že zachytil aspoň niečo z toho čo mu chcel povedať.