Zavřel jsem oči a chvíli mlčel. Bylo to horší, než jsem si myslel. Já to totiž pochopil. Po chvíli jsem vyfouknul obláček kouře a otevřel oči.
"Takže, za prvé, pokud klon uvidí karavanu, bude více než pravděpodobné, že bude sám na dohled. To znamená, že je jedno, jak nenápadně se rozloží, prostě to bude vidět. Tím pádem prozradíš případným pozorovatelům nejen to, že k nim někdo míří, ale i to, že ovládáme umění shinobi a že ty konkrétně ovládáš doton. Za druhé, pokud si chtěl tu cigaretu použít k počítání vzdálenosti, mohl jsi prostě nechat počítat svůj klon. Cigareta byla v tomto případě zbytečná, jednu mi dlužíš. A za třetí, nebudu ti rozmlouvat, aby jsi opustil ony pofiderní zásady světa shinobi, ale nepočítej s tím, že je budu dodržovat já. Jsou chvíle, kdy je nejlepším pravidlem neřídit se žádnými pravidly. Moje čest je zkrátka o něco jiná, než tvoje, smiř se s tím, protože se to jen tak nezmění.
Odfrknul jsem si po tom dlouhém proslovu a potáhnul. Alespoň tohle mě trochu uklidňovalo.
"A teď bych rád slyšel, co si o tom myslí Kashike," nadhodil jsem, aniž bych spustil z očí Kalena.