"Ksoo, vždyť tahle značka už tu byla.." Povzdechla jsem si, když už jsem asi po sté prošla kolem malé čárky vyryté uprostřed stromu. Nejenom, že jsem netušila, kde jsem a že jsem už několikrát skončila v křoví, pokoušejíc se splynout s kmenem stromu, abych se vyhnula té dravé šelmě, ale ještě ke všemu jsem nevěděla kolik je hodin, to už na mě opravdu bylo moc. No, dosvědčoval tomu idoprošující se žaludek a opravdu hodně otrávený výraz v unavené tváři. Co bych teď dala za postel a rámen!
No co, nemohla jsem to vzdát, musím přece pokračovat, nějak. Prostě jsem se pousmála, typická já, z pochmurné nálady, den jako na dlani. Samu sebe jsem nechápala. Začala jsem si něco pobrukovat, abych zahnala ten pocit samoty, který mi lezl na mozek, zkřížila ruce za hlavou a pozorovala oblohu. Sem tam jsem to málem napálila do nejbližšího stromu, díky tomu, že jsem opět zakopla o vystouplý kořen, další ostrá zatáčka vlevo, cesta rovně, zabočit doprava, ale..
"Tse, tse..." Zamumlala jsem, když jsem do něčeho narazila a nejspíš vlivem gravitace a překvapení jsem ztratila rovnováhu a posadila se na zadek. Už jsem chtěla nadávat sama sobě do domácích zvířátek, ale když jsem vzhlédla, rozmyslela jsem si to, ještě by si ten chlapec pomyslel, že mě chytá amok.
"Ehee, gomene, já no, nějak jsem, no, tě neviděla.." Jo, tak tohle si zaslouží odznak nejpřesvědčivější výmluvy v dějinách. Ironicky jsem se ušklíbla nad tou myšlenkou.