ZAČÁTEK MISE - SBĚR ALKAOLIDŮ
TYP C
Objevila jsem se v horách blízko malého jezera.
Dostatek vody znamenal, že bych tu mohla najít něco ze seznamu, který jsem měla v ruce. Košík, do kterého jsem chtěla bylinky opatrně dávat, jsem zatím nesla ledabyle, ale když jsem zahlédla několik vzácných ocúnů.
Popravdě jsem nečekala, že narazím zrovna na jedny, které jsem vídávala jen málo. Natáhla jsem si jemné rukavice a klekla jsem si k nim do trávy.
Ještě jsem si prohlédla dlouhé listy, abych si byla jistá, že neutrhnu nic, co bych nepotřebovala. Byla by to škoda.
Naštěstí jsem se opravdu trefila do správné rostliny. Květů tu nebylo mnoho a nechtěla jsem vytrhat všechny. Naštěstí jich přece jen ale bylo dost pro misi a já tam ostatní mohla nechat kvést.
Zvedla jsem se a procházela po břehu.
Trvalo mi dalších několik minut než jsem došla asi doprostřed délky jezera a v nejúrodnější půdě nejdál od skal našla lilek.
Ještě jsem počítala s tím, že tu najdu vlaštovičník, ale zatím jsem se po něm sháněla marně. Pustila jsem se do pečlivého prozkoumávání lilku a znovu jsem se tak ujistila, že jsem hledala správně.
Košík se mi pomalu začal plnit až ve chvíli, kdy jsem opravdu narazila na vlaštovičník. K mému překvapení se trochu seschlý nalézal ve stínu jednoho z vyšších keřů. Trnitých keřů, bohužel.
Prodírala jsem se trním a tiše nadávala.
Přece jen ta bylinka mohla růst i jinde, jen má neklidná povaha musela mít ty exempláře, které už našla.
Nakonec, s trochu potrhaným rukávem a rozcuchanými vlasy, jsem přece jen mohla na svém seznamu odškrtnout hned tři položky a vydat se po břehu dál ke skalám.
Na oměj jsem narazila v už ne tak úrodné půdě.
Stále ale byla vcelku měkká a bylinku jsem tak dostala lehce. Zálibně jsem si ji prohlížela a narazila na odlišný list.
Pak následovala chvíle, kdy se mi za hlavou objevila Anime kapka. Nechyběly ani otazníky. Povedlo se mi totiž sebrat něco, co oměj připomínalo, ale listy vroubkované tímto způsobem zmíněné bylince určitě nepatřily. Skutečný oměj naštěstí rostl opodál a tak jsem získala i ten.
Blín a kýchavice už nebyly daleko od hranice lesa.
Půda tu byla trochu tvrdší, takže se mi dostávaly hůř, ale nejdřív jsem se nezapomněla přesvědčit, že mám správné bylinky. Přece jen jsem nechtěla trhat jiné jako se mi to povedlo u oměje.
Když jsem se postavila, košík jsem měla už hezky naplněný. Bylinky jsem oddělovala ještě jemnou látkou, aby se mi různé druhy nepletly dohromady.
Rulík jsem hledala asi nejdelší dobu.
Procházela jsem lesem až k menší louce uprostřed, kde jsem jej opravdu našla. Tentokrát jsem rukavice nemíchala, vzala jsem si úplně čisté. Přece jen rulík byl jedovatý a já s ním raději chtěla zacházet opatrně.
Oddělila jsem jej stejně jako předtím ostatní rostliny látkou. Zbývalo už místo akorát tak na poslední bylinku. Různobarevným květům, které jsem nesla, už chyběla jenom tak dokonalá červená, jakou měly máky.
Ani jsem nečekala, že je najdu tak lehce.
Věc se ovšem měla tak, že stačilo vyjít z lesa a narazila jsem na celé pole plné rudých květů. To mi skvěle nahrálo do noty a brzy jsem se již vracela s plným košíkem. Oboje použité rukavice jsem prozatím schovala s tím, že doma je hned vyhodím. Už nebyly k použití. Teď jsem zamířila do centra Kumogakure, abych svůj "úlovek" zanesla Raikage.
KONEC MISE - SBĚR ALKAOLIDŮ
PŘESUN