Pomalou a klidnou chůzí jsem přišla až sem. Údolí konce!
S náručí plnou svitků jsem se tady dostavila až z centra vesnice. Já. Potřebovala jsem klid a nenapadlo mě nic lepšího než tohle místo. Na cvičiště jsem nemohla jít, co kdyby tam byl Baka a Usurotonkachi. Byla to ale zvláštní jména...
Přišla jsem k břehu, byla to spodní část oblasti pod vodopádem. Ta voda na mě měla nějaký magický účinek, šumění vody mě strašně uklidňovalo a to se tady celkem hodilo.
Opatrně jsem položila svitky, které mi propůjčila Hokage-sama na zemi a sedla jsem si do tureckého sedu.
"Takže jdeme na to! Iku zo!"Pronesla jsem povzbudivě a tleskla si, abych překonala strach z toho, co mě čeká. Sáhla jsem po prvním svitku, jehož obsahem byl právě popis cvičení, které se jinak nazývalo chození po vodě. Zhluboka a očistně jsem se nadechla a rozevřela svitek, bylo toho hodně, ale musela jsem začít číst a pořádně si to vše přebrat.
Chození po vodě je další z formou cvičení, která se specializuje na manipulaci chakry. Před tímto cvičením se doporučuje ovládnout chození po stromech. Pokud se vrátíme k chůzi po stromě, jedná se o jednoduché nashromáždění chakry do dolních končetin, přesněji do chodidel, kde je potřeba udržet přibližně stejné množství chakry a pomocí té se k povrchu (nejčastěji stromů) tzv. "přilepit". O to je toto cvičení jednodušší.Dočetla jsem první odstavec a začalo mi to v hlavě šrotovat.
Hmm... Cvičení jako lezení po stromech bez rukou jsem ještě nezkoušela, ale Hokage-sama mi dala pouze tenhle svitek... Fajn, přeberu si to pro sebe. V těle máme chakru, tenketsu, neboli rozvodný systém chakry, který ji dokáže rozvádět po celém těle. Cílem lezení po stromech, je využít tohoto toku chakry a nashromáždit ji v dolních končetinách, které se díky této chakře udrží na stromě...V hlavě jsem si představila demonstraci, jelikož mi to velmi pomáhalo při pochopení různých věcí.
Hmm...To je ta jednodušší verze, ale chakra musí mít konstantní velikost, protože při velké změně se tento proces pravděpodobně zkomplikuje a my bychom spadli ze stromu, což je nepřípustné... Fajn, to bych chápala.Se zachmuřeným výrazem jsem se zadívala do země a ještě jednou jsem si to vše proletěla. Musela jsem to chápat do posledního puntíku, jinak bych nebyla spokojená. Jakmile jsem si byla jistá, pokračovala jsem v četbě.
Avšak, těžší forma tohoto cvičení, tedy procvičování kontroly chakry je chození po vodě. Na rozdíl od chození po stromech se nebudeme pohybovat po pevné zemi, ale po kapalině, která není schopna udržet naši hmotnost. O to zapeklitější toto procvičování je. Jelikož zde musíme vytvořit pomocí chakry potřebnou zásobu opět v dolních končetinách, jako u chození po stromech. Avšak trik je v tom, že jakmile vstoupíme na vodní hladinu, musíme začít vypouštět konstantní množství chakry, které nám dopomůže k tomu, abychom se udrželi na hladině vody. Pomocí tohoto triku si můžete představit, že vytvoříte jakési neviditelné chůdy, které vás udrží nad vodní hladinou...To bylo vše, více se ve svitku nepsalo, bylo to skutečně velmi stručně popsáno, ale mi to přišlo až moc. Bude určitě lepší, když na to přijdu v praxi, než kdybych se to musela učit, jako nějaký knihomol.
Hmm... Takže tady se jedná o rozvinutí prvního úkolu čili lezení po stromech. U lezení po stromech je potřeba vytvořit jistou dávku chakry na potřebném místě, ale v tomhle případě ji musím navíc i v konstantním proudu chakry vypouštět... Zvládnu to? Trošku mě to polekalo a zase jsem si pokusila to představit...
Na myšlení to bylo celkem jednoduché, teorii bych měla probranou, teď přijde ta horší část...
Zvládnu to vůbec? Je to přeci jen pokračování něčeho, co jsem nedělal... A proč mi Hokage-sama nedala prvně chození po stromě? Etoo... Co když to nepůjde, já za ní budu muset zajít a ona si bude myslet, že nic neumím a jsem úplně na nic... NE! Hokage-sama mi to dala, protože věří, že to dokážu. A pokud to dokážu, tak pak vytřu zrak těm dvěma, Baka a Usurotonkachi! Nemůžu se pořád schovávat... I když bych vlastně mohla...Zatřepala jsem hlavou a dostala z hlavy tyhle protivné myšlenky. Postavila jsem se, trochu jsem se protáhla a v hlavě jsem se snažila všechno udržet, nebylo to složité, ale kdo ví, jak na tom budu s praxí...
Přešla jsem pomalu až k břehu velké vodní nádrže, nenapadlo mě vhodnější přirovnání. Dřepla jsem si a strčila ruku do vody, abych zjistila, jaká je její teplota. Chvíli jsem ve vodě ruku nechala a zjistila jsem, že byla celkem příjemná, typovala bych něco kolem 20 °C. Pro někoho málo, ale já byla celkem otužilá a řídila jsem se mottem, ve zdravém těle zdravý ninja!
Po chvilce jsem tedy vytáhla ruku s vody a otřepala jsem z ní přebytečnou vodu, několikrát jsme se pořádně nadechla a pokusila se uklidnit, ta nervozita mě opravdu ničila...
Pomalounku jsem propletla prsty a vytvořila jsem pečeť tygra, pro manipulaci s chakrou prý je tato pečeť nejvhodnější. Ruce jsem držela ve výši prsou a pořádně jsem se narovnala. Bylo to tady... Přivřela jsem oči a oddala jsem se svým vnitřním myšlenkovým pochodům.
Fuuu... Takže klid, Keiko! Všechno jsem si to nastudovala, takže to určitě nebude takový problém. Takže se nejdříve budu soustředit na první část. Tou je nashromáždění potřebného množství chakry v chodidlech a teprve poté se budu zabývat rovnoměrným vypouštěním chakry. Dobře, takže teď se uklidním...
Chakra... Tenketsu, mysli jen na tok chakry a jak ji nashromáždit v nohou...Stála jsem na místě, kdybych nedýchala, náhodní pocestní by mohli říct, že jsem socha. I když bych tohle přirovnání asi často kazila svou mimikou, dost jsem se při tom potvořila a mračila se, když se mi něco nelíbilo.
Teplé dlaně se začaly trošičku potit a já se soustředila na shromažďování chakry.
Nejhorší bylo, že jsem to moc neuměla vycítit, kdyby tak chakra byla cítit jako mravenčení nebo nějaké letmé signály, které by mi řekly, že jsem hotová, ale takhle to bohužel nefungovalo, sice jsem slyšela o tom, že člověk moc dobře pozná, kdy je jeho zásoba chakry nulová, ale to se mi ještě nikdy nestalo.
Stála jsem tam v pozoru a sem tam se mi pohnuly rty, jelikož jsem si neustále opakovala, co právě dělám, abych se soustředila jen a jen na to.
Lehký vánek mě hladil po tváři a šeptal do ucha, ale tohle jsem ignorovala, soustředila jsem se jen na svůj vnitřní tok chakry a na to, jak jej pomalounku využívám k tomu, aby se vytvořila zásoba chakry, kterou potřebuji. Takhle jsem se soustředila asi dobrých 20 minut, musela jsem mít opravdovou jistotu, že to nepodcením a udělám vše k tomu, abych to dobře provedla, navíc času jsem měla plno, takže nebylo kam spěchat. Jakýsi vnitřní hlas mi po již zmíněných 20 minutách prozradil, že by to už asi mohlo stačit a bylo tedy na čase přejít k druhé části.
Pomalu jsem se rozešla k vodě. Jako bych měla na hlavě kbelík s vodou, šla jsem opatrně a pomalu, abych nějak nenarušila stav, který jsem se snažila takovou dobu vytvořit. Proto jsem pomalounku přišla až k břehu nádrže, kde byla voda ještě mělká. U samotného břehu měla voda hloubku jen pár centimetrů, takže se to jen a jen hodilo. Těsně před vodou jsem se zastavila a přimhouřené oči jsem úplně otevřela. Musela jsem se částečně dívat, kam jdu, ale teď už budu potřebovat zrak.
Tak a je to tady... Dobře, teď budu postupovat po opravdu malinkých krůčcích. Pokud mám připravenou zásobu chakry v dolních končetinách, budu ji muset teďka využit k tomu, abych začala vypouštět potřebný proud chakry, který mě udrží na vodní hladině, přičemž ještě využiji i povrchového napětí vody, není to nic moc, ale je to lepší než nic... Dobře, jdeme na to, opatrně, krůček po krůčku...Pomalinku jsem se rozešla a přiložila jsem pravou nohu na vodní hladinu, hloubky vody u břehu mohla být tak 5 cm, ideální hloubka pro to, abych se tady naučila vypouštět chakru a poté mohla jít do větší hloubky. Chodidlo jsem přidržovala přesně na vodní hladině a začal jsem se soustředit.
Taak... opatrně... Musím teď začít vypouštět chakru, budu to zkoušet tak, že se o nohu na hladině trochu opřu a když se nepropadnu pod vodu, jdu na to dobře... Fajn, takže jdeme na to...Opět jsem zavřela oči a tentokrát jsem se i trochu zamračila, měla jsem strach, jak to všechno dopadne... Ale soustředění mi asi jako jediné šlo, takže jsem doufala, že to nebude úplná katastrofa. Čtvrt hodiny jsem stála s jednou nohou na břehu a druhou jsem neustále zkoušela, jestli mě hladina udrží. Necítila jsem potřebný odpor vody k tomu, aby udržela mou nohu, takže jsem se vždy musela opět soustředit a zapracovat o něco více na vypouštění chakry do vody, protože jinak by mě voda neunesla, ale po čtvrt hodině to bylo jiné. Okamžitě, jak jsem ucítila, že voda klade odpor a nic mě na noze nestudí, otevřela jsem oči a ještě více jsem přenesla váhu na nohu, která byla na vodní hladině. Bylo to, jako bych stála na zemi. Vyplázla jsem jazyk, protože jsem na to asi přišla!
Adrenalin dělal své, ale já se snažila zůstat v pohodě a pravidelně dýchat, aby mi to nerozhodilo práci s chakrou. Vypadalo to, že noha se prostě nehodlá ponořit a to bylo dobře. Po chvilce odhodlání jsem se rozhodla vyzkoušet i druhou nohu, pomalounku jsem ji začala zvedat ze země a přivřela jsem u toho jedno oko, jako byh čekala, že se to pokazí. Ale nestalo se! Druhou nohu jsem rychlostí blesku položila na vodní hladinu a... já tam stála! Stála jsem na vodní hladině!
Neustále jsem zrakem kontrolovala, jestli se nepropadám pod hladinu, ale zdálo se to jako zbytečné obavy. Až mě to samotnou překvapilo v tom, že mi to tak šlo...
Ale tohle byl jen břeh. Musela jsem vypouštět málo chakry, jelikož to stačilo, ale já se rozhodla jít po vodě ještě kousek dál do hloubky takového metru, metru a půl. Trochu mě to vylekalo, jelikož jsem do vody opravdu nechtěla, ale musela jsem to zkusit, bylo to opravdu vzrušující.
Klid! Hlavně klid Keiko, jestli zpanikaříš, letíš do vody!Srdce mi bušilo až běda, ale zároveň mě to v nějakém směru bavilo a chtěla jsem zjistit, kam až můžu dojít...
Malilinkatými krůčky jsem se tedy začala vzdalovat od břehu a šla jsem pořád dál a dál, ruce jsem měla křečovitě spojené v pečeť tygra a hladina pod mými chodily dělala krásné kruhy, které se neustále rozebíhaly po celé vodní ploše.
Stála jsem tam, 8 metrů od břehu, v hloubce, který byla asi stejně velká jako moje výška a nepropadala jsem se! Stála jsem na vodě, dokázala jsem to!
Teď jsem ale chtěla zkusit pravou zkoušku ohněm. S vyvalenýma očima a jazykem vypláznutým až na vestě jsem pomalinku začala uvolňovat ruce. Chtěl jsem zkusit, jestli jsem schopná za takovou chvilku podobnou věc zautomatizovat a využívat ji bez pečetě. Asi třikrát se stalo, že se voda pode mnou trošku prohnula, takže jsem okamžitě spojila ruce zpět, abych upravila tok chakry, ale nakonec se to podařilo, ruky jsem měla svěšené kolem těla, neustále připravené k tomu, opět se spojit v pečetě, ale nebylo to třeba. Voda držela mou váhu, jako kdybych jí za to zaplatila a já se na sebe dívala. Na svůj odraz ve vodní hladině.
"Viktorí!"Zaradovala jsem se a pomalu jsem se opět přesunula k břehu. jediné, co bylo mokré, byly podrážky mých bot... Nikdy bych nevěřila, že něco takového dokážu! Byla jsem tak šťastná, že se do toho projevil i žaludek, který od rána pořádně nedostal napapat, a tak se hlasitě projevil. Chytla jsem se za břicho, jelikož tohle bylo opravdu trapné, ještě si o mě budou myslet, že nejím... Ale naštěstí tu nikdo nebyl. V zápalu radosti jsem posbírala všechny svitky a s náručí plnou svitků jsem se rozběhla jako smyslů zbavená zpět do centra vesnice pro něco k snědku.
Dokázala jsem to! Yatta! Za to si zasloužím něco dobrého!
Přesun.