Pomalu a plíživě jsem se přiblížila ke cvičišti. Schovala jsem se hned za první kámen a podívala jsem se okolo, jakmile jsem zjistila, jak velké cvičiště je, ihned jsem zase zalezla za kámen. Bylo tak obrovské! A co když tu někdo je? Co když ho vyruším při tréninku? Neublíží mi? Lidé jsou různí, a jací potom budou ninjové? Měla jsem z celého tohohle tématu husí kůži.
Ještě jednou jsem povystrčila hlavu ven a ostřížím pohledem jsem si přeměřila celé cvičiště, nejvíce mě tady zaujaly dřevěné figuríny a spousta věcí, které nevím, k čemu slouží. Pořád jsem nechtěla věřit tomu, že tady nikdo není.
Koukla jsem kolem sebe a zjistila jsem, že můžu bleskově přeběhnout k dalšímu cíli, byl to terč na shurikeny a za tím se schovat. Přidřepla jsem si, a jakmile začal foukat vítr, rozběhla jsem se, div jsem si nerozbila pusu, jednou nebo dvakrát mi na něčem podjela noha, ale doběhla jsem tam vcelku rychle a honem se za terč schovala. V očích jounina by ten "plíživý" běh byl na úrovni nového studenta akademie...
Znova jsem koukla kolem sebe a zaostřila jsem. Ha! Někdo tam byl! Na stromě... Odhrnula jsem si vlasy z čela a pořádně se na něj podívala, hodil by se mi dalekohled nebo tak něco, ale to jsem tady fakt neměla... Byl to kluk? Asi, to byl kluk... Seděl na stromě a něco dělal, nevypadal na ninju. Že by tady jen tak chytal lelky? Ale proč zrovna tady? Schovala jsem se za terč a začala škrábat na bradě jako nějaký stařešina. Chtělo to pohled z jiného úhlu. Díky bohu byly hned u terče stromy a na jednom z nich seděl i ten kluk. Takže jsem měla šanci, stačilo rychle přeběhnout za nejbližší strom a tam se schovat...
Chytila jsem svou šanci za pačesy a rychlým a hbitým skokem jsem se schovala za strom. Byla jsem na sebe pyšná, tak rychlý přesun se mi ještě nepovedl. Ale moc jsem si nepomohla... Bylo to ještě horší, leda... Leda vylézt na strom. Chytila jsem se dolní větve a horko těžko jsem se vyškrábala nahoru. Jako profesionální špión jsem se chytila jedné z větví a trochu jsem se nahnula, abych lépe viděla. Něco měl v ruce, ale co to bylo?! Nahnula jsme se ještě trošičku výš. Jazyk jsem měla až na vestě, jak jsem se snažila zaostřit a vidět, co tam dělá. Už chyběl jen kousíček a najednou se ozvalo hlasité KŘUP!
Vyvalila jsem oči a zjistila, že mi větev zůstala v ruce a vzhledem k mé nepřirozené poloze to mohlo skončit jenom jedním. Začala jsem padat, v tu chvíli jsem se vykašlala na celé sledování a začal jsem pištět jako smyslů zbavená, než jsem nedopadla na zem a pořádně si nenatloukla zadek...